Az egyértelműség kérdése – Hamilton 2021

Az egyértelműség kérdése – Hamilton 2021

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Élete meghatározó pillanatának nevezte a hétszeres F1-es világbajnok, ami a 2021-es szezonzárón történt. Még mindig fáj neki, de már megbékélt vele.

A 2021-es Formula-1 világbajnoki címért zajló Verstappen-Hamilton csatáról azt mondhatjuk, hogy az elmúlt évtized legizgalmasabb párharcát hozta a sportágban, ahol a végső pontegyenlőséget egyedül az Abu Dhabi Nagydíjjal tudták megoldani.
Az utolsó futamon Hamilton már biztos győzelem útján haladt, ám az események váratlan fordulatot hoztak, melyben Verstappen a friss lágyabroncsoknak köszönhetően az utolsó körben előzte meg riválisát, ezzel elhódítva a vb-címet.
Az újraindítás szabályosságát kritizálják napjainkban is, mert Michael Masi nem követte pontosan a szabályokat, ami a futam kimenetelét befolyásolta.
Hamilton nemcsak a nyolcadik vb-címtől esett el ezen az Abu Dhabi Nagydíjon, hanem az új szabályrendszer miatt a Mercedes sem találja meg a győztes formáját azóta sem.
A GQ interjúban Hamilton megosztotta, hogy bár ma is érzi azt a fájdalmat, amit az akkori események okoztak, mégis tudatában van annak, hogy az édesapjával együtt átéltek nagyon sok nehézséget az életben, és ez az, ami mindig is arra ösztönözte, hogy felálljon minden kihívás elé.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések