A legendás Jordan szerint Hamilton és Alonso képtelenek legyőzni Verstappent az életkoruk miatt

P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Nem bízik már a két világbajnok képességeiben az egykori F1-es csapatfőnök: helyettük Leclerc-t és Norrist ültetné össze, csak ők lehetnek képesek felülkerekedni Verstappenen.

A mezőnyben Lewis Hamilton és Fernando Alonso a legelismertebb versenyzők, akik a 2023-as világbajnokságon a harmadik-negyedik helyeken végeztek, leszámítva a két Red Bullt. Ők a legidősebb résztvevők a mezőnyben, Hamilton 39, Alonso pedig 42 éves.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke továbbra is hiszi, hogy Hamilton nyerheti a nyolcadik világbajnoki címét egy versenyképes autóval, mivel képességei még mindig kiválóak. Alonso esetében is úgy tartják, hogy még mindig megvan számára a potenciál a harmadik világbajnoki cím megszerzésére.

Azonban a volt csapatfőnök, Eddie Jordan, az életkorra hivatkozva, már nem választaná őket istállója versenyzőinek. Ő inkább a fiatal generációra szavazna, és ha nem tudná megszerezni Max Verstappent, akkor Charles Leclerc-t és Lando Norrist tartaná alkalmasnak arra, hogy versenyben legyenek vele.

Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója szerint azonban Verstappen képes volna legyőzni Leclerc-t és Norrist hosszabb távon, mivel ő még nem érte el a határait. Bár Leclerc és Norris kiemelkedő tehetségek, de túl gyakran hibáznak a konzisztencia terén. A Red Bullnál úgy vélik, hogy Verstappen az igazi mérce, amikor nekik sikerül olyan jó autót adniuk neki, mint a 2023-as.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések