Nyirád bekerült a WRX 2024-es világbajnoki versenynaptárába: A magyarországi eseményre készülünk!

Nyirád bekerült a WRX 2024-es világbajnoki versenynaptárába: A magyarországi eseményre készülünk!

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Február végén megérkezett a Ralikrossz-vb idei versenynaptára, ám tartogatott egy nagy meglepetést: július 27-28-án először versenyez a csúcskategória hazánkban.

A ralikrossz szerelmesei számára bizonytalan idők járnak, mivel a WRX 2024-es versenynaptára eddig még nem lett nyilvánosan közzétéve. Az RX1e szabályrendszer krízise miatt idén az elektromos autókon kívül hagyományos benzines SuperCarok is részt vehetnek a versenyeken. A WRX 2024-es szezonja július 6-8-án kezdődik Höljesben, majd Nyirád ad otthont a magyar fordulónak július 27-28-án. Az európai szezont Mettet és Montalegre zárja, Ausztráliában, egyelőre ismeretlen helyszínen fejeződik be.

Lehetőség van arra, hogy az ázsiai szezon is kibővüljön egy őszi fordulóval, és jelenleg tárgyalások folynak erről az ügyről. Az infografikán szereplő francia Essay pálya csak az Európa-bajnokság számára lesz helyszín, a világbajnokság ezen a helyszínen nem versenyez. Az Ausztráliában záruló WRX szezon után további részletek várnak még tisztázásra az esetleges ázsiai fordulóval kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések