A Motorsport Világfigyelő szemén a Ferrarinál, az Astonnál és a Red Bullnál zajló fejlesztések Imolában

A Motorsport Világfigyelő szemén a Ferrarinál, az Astonnál és a Red Bullnál zajló fejlesztések Imolában

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Több élcsapat is átfogó újításokkal érkezett meg az F1-es szezon első európai fordulójára: a címben foglalt három alakulat hosszú listát adott le.

A Formula-1-es szezon első európai versenye, az Imolai Nagydíj előtt több csapat is komoly fejlesztéseket vitt az autóikra. A Ferrari esetében hét pontban sorolták fel a legjelentősebb változásokat, amelyek között szerepel az első szárny, a hátsó szárny, az oldaldoboz és a motorborítás módosítása is. Emellett a padlólemez, a diffúzor és a futómű is átalakult a Scuderia autóján.

A Red Bull, a Mercedes és az Aston Martin is jelentős változtatásokat eszközölt az autóikon az Imolába történő fejlesztések során. Mindhárom csapatnál új első és hátsó szárnyról, padlólemezről, valamint különböző aerodinamikai elemekről van szó. Az Aston Martin kilencpontos listával büszkélkedhet, ami magában foglalja az első szárny, az orrkúp, a padlólemez, a diffúzor, a motorborítás és a futómű változásait.

Az újítások célja az aerodinamikai hatékonyság növelése és a teljesítmény javítása volt. Összességében minden csapat nagy hangsúlyt fektetett az autóik optimalizálására az Imolába való megérkezés előtt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések