Az F1Stat: Egy Szuperújonc és Századosok Változatos Világa

Az F1Stat: Egy Szuperújonc és Századosok Változatos Világa

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bearman számos statisztikai érdekességet hozott magával, többen mérföldköveket értek el, 56 éve nem volt ennyi brit pontszerző, szélvészgyors volt a pole-kör – dzsiddai F1-es statisztikák.

Max Verstappen a Formula-1 történetében elsőként két kilences sorozatot produkált, amikor 56. győzelmét aratta. Ráadásul ő lett a hetedik és legfiatalabb versenyző, aki elérte a 100. dobogóját, ezzel megdöntve Sebastian Vettel rekordját. Verstappen ötödik a pole-pozíciókat tekintve, és hatodik az első rajtsoros indulások számát tekintve az örökranglistán.

A Red Bull csapat 115. futamgyőzelmével megelőzte a Willams csapatot az örökranglistán. Verstappen átlagos pole-pozíciós körének sebessége a leggyorsabb volt a Monza körön kívül 1990 óta, ami a 16. leggyorsabb nem monzai verseny volt az F1 történetében. Sergio Perez óta először kvalifikált az első háromba, és azóta először ünnepelhetett sorozatban két dobogós helyet.

Charles Leclerc hetedszer rajtolhatott az első rajtsorból sorozatban, és ötödször Max Verstappennel együtt. A Ferrari az 2022-es Francia Nagydíj óta először érte el a leggyorsabb kört, amit Leclerc az 2022-es ausztrál Nagydíj óta először zsebelt be bónuszpontként. Oliver Bearman a Ferrari 97. F1-es pilótája, és 1972 óta az első brit pilóta, aki a Ferrari színeiben debütált a Formula-1-ben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések