Az F1Stat: Különleges pillanatok a Forma-1-ben

Az F1Stat: Különleges pillanatok a Forma-1-ben

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Számos rendkívül ritka, vagy akár soha korábban meg nem történt eseményt jegyezhettünk fel az F1-es Monacói Nagydíj statisztikai érdekességei között.

Charles Leclerc 93 év után az első monacói versenyző, aki megnyerte hazai nagydíját, és 1950 óta az első, aki dobogón végzett a Hercegségben. Leclerc hatodik futamgyőzelmét aratta, az elsőt az 2022-es Osztrák Nagydíj óta. A Ferrari 10. monacói győzelmét érte el, Leclerc a Scuderia harmadik versenyzője Lauda és Scheckter után, aki a pole-ból tudott győzni a legendás helyszínen.

Leclerc 12 alkalommal nem tudta pole-pozícióját győzelemre váltani, de most megtörte ezt a rossz sorozatot. A Ferrari színeiben csak Michael Schumacher áll nála több pole-position-nel, Lauda 23-mal van mögötte. Leclerc a 12. legtöbb rajtelsőséget érte el az F1 történetében, immár 24-tel, míg Hakkinen a 11. helyen áll 26-mal.

Leclerc győzelmével megszakította rossz sorozatát Monacóban, míg Sainz folytatta saját remek szériáját, mind a kilenc Monacói Nagydíján pontot szerzett. Oscar Piastri a második helyen végzett, a McLaren Lewis Hamilton 2008-as győzelme óta nem állt ilyen jól a Hercegségben. Az idei futam a hetedik volt, ahol se Red Bull, se Mercedes nem végzett dobogón, az utolsó ilyen a 2013-as Olasz Nagydíj volt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések