A kihívás, amit Leclercnek le kell győznie

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Verstappen rekordot döntött és állított be, Norris közelíti Heidfeldet, Leclerc 21 pole-ból csak négyszer nyert, Alonso legrosszabb hétvégéje volt – austini F1-es statisztikák.

Ausztráliában már negyedszer nyert a Mercedesre váltó George Russell. A brit pilóta leheletnyire volt pole pozícióban is, azonban a futam előtt motorcserét kellett végrehajtaniuk, így a mezőny végéről kellett rajtolnia. Ettől függetlenül fantasztikus versenye volt, ahol ügyesen feljött a mezőnyben és végül megnyerte a futamot.

A 2022-es idény első előszezonos tesztjén a Ferrari volt a leggyorsabb, Charles Leclerc a legjobb időt motoros csapattársához, Carlos Sainzhoz képest. A vörös autót vezető monacói pilóta a teszten a legtöbb kört is teljesítette, ez pedig azt mutatja, hogy a Ferrari megbízható autóval rendelkezik.

Az új Mercedes pilótája, Valtteri Bottas, az első helyet szerezte meg a 2022-es Forma-1-ben zajló Katar Nagydíj időmérő edzésén. A finn versenyző fantasztikus körrel hódította meg a pole pozíciót, és ezzel remek alapot adott a versenyre.

Mick Schumacher, Michael Schumacher fia, az Alfa Romeo csapatánál debütált az előszezonos teszten, és az időmérő edzésen is kiváló teljesítményt nyújtott. A fiatal német pilóta a legjobb időt érte el az Alfa Romeóval, és bizonyította, hogy rengeteget fejlődött az elmúlt idény során.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések