Hamilton az F1 új rekordereként briliázik

Hamilton az F1 új rekordereként briliázik

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Hat győztes 12 nagydíj alatt, három brit az első három rajtkockában, kilenc Hamilton-győzelem Silverstone-ban, Verstappen lehagyta Alonsót és Prostot – silverstone-i érdekességek és statisztikák.

A 79. F1-es világbajnoki nagydíj Nagy-Britanniában került megrendezésre, ezzel a britek a második helyre kerültek a legtöbb futamnak otthont adó nemzetek rangsorában. Az 59. silverstone-i futam mellett Brands Hatch, Aintree és Donington is vendégül látta a királykategóriát a brit pályákon. Lewis Hamilton 104. futamgyőzelmével és 9 silverstone-i győzelmével rekordokat döntött, valamint az első volt, aki 16 különböző szezonban tudott futamot nyerni az F1 történelmében.

Hamilton a 19. silverstone-i versenyén 15. dobogóját szerezte meg, ezzel új rekordot állított fel a brit versenyzők között. Az angol pilóta 104. győzelmével és rajtelsőségével a 43. sikeres futamát hozta ki abból a helyzetből, amikor nem ő indult az első helyről. Hamilton az idei szezonban már a hatodik különböző futamgyőztest üdvözölhette, ami az elmúlt 20 év legtöbb eltérő győztest felvonultató szezonjai közé tartozik. Verstappen 107. dobogója miatt maga mögé utasította Alonsót és Prostot az örökranglistán, míg a Red Bull csapata 55 pontszerzésig jutva beérte a Ferrari, a McLaren és a Mercedes rekordjait.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések