F1Stat: A dobogó meglepetés nélkül – Hamilton és Verstappen távol maradása

F1Stat: A dobogó meglepetés nélkül – Hamilton és Verstappen távol maradása

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Hét éve nem maradt le egymás után két dobogóról Hamilton és Verstappen, a McLaren az élre állt, a Ferrari 500 futamon vezetett, Colapinto és Bearman nagy tetteket hajtott végre. Bakui F1-es statisztikák.

Oscar Piastri, a 81-es rajtszámmal, két futamgyőzelemmel az F1 történet 81. versenyzője lett, a nyolcadik különböző győztes Bakuban. A McLaren az elsők között nyert a pályán, ezzel átvette a vezetést a pontversenyben. Piastri előtt csak Perez tudott itt duplázni.

Charles Leclerc beérte Mika Hakkinent a pole pozíciók számában, még három hiányzik az örökranglista első tízébe való belépéshez. Leclerc 21. alkalommal szerzett zsinórban négy pole-t egy nagydíjon, viszont még sosem győzött a pole-ból. A monacói versenyző az első rajtrácson csak egyszer győzött, ez a harmadik legrosszabb arány az ötvennél több pole-t szerzettek között.

Lando Norris a karrierje tizedik leggyorsabb körét futotta az idei idényben, ő a 38. pilóta ezzel a teljesítménnyel. Max Verstappen ötödik helyezése a Red Bull 60. olyan versenye, ahol pontot szerzett sorozatban. 2021 óta először nem fért be két egymást követő futamon a top4-be Verstappen.

Alex Albon idei legjobb eredményét érte el a héten, saját maga és csapata örömére.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések