A világbajnokság legújabb F1-csodái Kínában

A világbajnokság legújabb F1-csodái Kínában
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

A spanyol a brazilok előtt, Red Bull-százas, Norris és Hülkenberg rekordot állított be, Hamilton mélyponton, az RB-vel évek óta nem történt ilyesmi. Kínai F1-es statisztikák.

Max Verstappen Kínában szerzett első győzelmével a 58. futamgyőzelmét ünnepelte, ebből 31-szer rajtolt az élről, ami Sebastian Vettel rekordjához, a 3. helyhez érte utol. Verstappen már 26 különböző pályán győzött az F1-ben, de az aktív versenyzők között ő a második az örökranglistán, mögötte Fernando Alonso áll 19 különböző győzelemmel.

Az első öt rajtelsőségét megnyerve Verstappen történelmet írt az F1-ben, ez a szezon eddig összesen hatodik első helyezést jelent számára. A Red Bull csapatáé a 100. rajtelsőség, ezzel csatlakoztak a Ferrari, Lotus, Williams, McLaren és a Mercedes elitklubjához. Sergio Perez 39. dobogóját szerezte a mexikói futamon, ebből 16 alkalommal végzett harmadik helyen.

Lando Norris tovább növelte a győzelem nélküli dobogós helyek számát, és a legtöbb, 15 pódiummal büszkélkedhet. Carlos Sainz Kínában elérte idei legjobb helyezését ötödik helyével, míg csapattársa, Charles Leclerc a szezon összes eddigi futamán a legjobb négy között végzett. Spanyolország Brazíliát megelőzve az ötödik a nemzetek pontversenyében, de a pontrendszer változásai nagy hatással vannak az országok helyezésére az F1 történetében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések