F1Stat: A Ferrari és Perez együttesen mélyponton – Az év legnagyobb csalódásai

F1Stat: A Ferrari és Perez együttesen mélyponton – Az év legnagyobb csalódásai

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Döntetlen az időmérőn, Verstappen 60-szor nyert, McLaren-pont tíz év után, Alonso újabb rekordja, Magnussen hűsége, Sargeant apró öröme – kanadai F1-es statisztikák és érdekességek.

Az elmúlt ötven év során mindössze másodszor fordult elő, hogy az első és a második helyezett azonos eredménnyel zárta az időmérőt, erről emlékezetes példa a 1997-es jerezi szezonzáró volt, amikor az első három egyaránt 1:21,072-t futott. Összességében tizenhat alkalommal volt hasonló eset, melyből tizennégy esetben legföljebb tizedmásodperc pontossággal mérték az időket.

Max Verstappen a Formula-1 történetének harmadik versenyzője, aki elérte a 60 futamgyőzelmet, csak Michael Schumacher és Lewis Hamilton előzi meg, és ő a harmadik, aki zsinórban háromszor győzött Montrealban.

Lando Norris karrierje során már tízszer lett második, ő az F1 történetében a 41. pilóta, aki ennyiszer lett második, és jelenlegi mezőnyben a hetedik ebben a tekintetben.

A 2014-es Kanadai Nagydíjon először szerzett pontot a McLaren, most 28 pontot gyűjtöttek itt. Norris jelenleg az egyetlen olyan versenyző, aki az idei szezon minden futamán pontot szerzett, míg Alonso ugyanezt csak kétszer érte el nullázással.

George Russell megszerezte az idei Mercedes első dobogóját Montrealban, folytatva a csapat sorozatát ahol 2013 óta minden egyes futamot legalább egy autójuk a dobogón zárt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések