A Formula 1 történetének különleges mérföldkövei: 1000 nap, a 11-es a 11. helyen az 1111. futamon

A Formula 1 történetének különleges mérföldkövei: 1000 nap, a 11-es a 11. helyen az 1111. futamon

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Verstappen és Norris 10. alkalommal együtt az élen, négy csapat négy egymás utáni pole-ban, Sargeant lett a legtöbbször utolsó – barcelonai F1-es statisztikák.

Max Verstappen a Spanyol Nagydíjon aratta 61. futamgyőzelmét, ami a negyedik győzelme ezen a pályán, és ezzel Hamiltonnal és Schumacherrel az elsők között van a történetben.
Verstappen az örökranglistán beérte Prostot és Alonsót a negyedik helyen, és Norris-szal együtt már 18-szor osztoztak az első két helyen, ez a 18. ilyen kettős az F1-ben.
Lando Norris először állt az F1 világbajnokságában az első két hely valamelyikén, amivel 2013 óta ő az első nem Red Bull, Mercedes vagy Ferrari versenyző a barcelonai pódiumon.
Norris 1000 nappal az első indulása után másodszor szerezett pole-t, összesen pedig ez volt a második rajtelsősége a karrierje során, ami két századdal történt csak.
Hamilton 18 különböző szezonban tudott dobogóra állni, ez az első olyan pont az F1-ben, hogy egy versenyző ilyen sok szezonban volt sikeres.
Carlos Sainz már tizenharmadszor futott be hatodikként egy F1-es versenyen, és a spanyol most először végzett pontszerző helyen a hazai futamán.
Perez és Sainz mindketten 21-szer voltak nyolcadik helyen egy verseny végén, de a mexikói most sorozatban idén már másodszor került erre a pozícióra.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések