F1 Mexikóvárosi Nagydíj: A versenyzők készülnek a nagy összecsapásra

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Az élmezőnyt érintő büntetések nélkül is kusza a Formula-1-es rajtsorrend: két Ferrari az első sorban, AlphaTauri a negyedik helyen, McLaren a mezőny végén.

A 2023-as Mexikóvárosi Nagydíj időmérőjén a pole-pozíciót hatodszor a Ferrari szerezte meg, Charles Leclerc az első rajthelyet, Carlos Sainz pedig a másodikat szerezte meg. Max Verstappen a harmadik helyről indul, míg Daniel Ricciardo meglepetésre a negyedik rajtkockát szerzi meg az AlphaTaurival. Sergio Perez és Lewis Hamilton sem elégedettek az ötödik és hatodik helyükkel, míg Lando Norris, aki az elmúlt négy nagydíjon dobogós volt, a 18. helyről startol.
Az időmérőt követően számos versenyzőt vizsgáltak, de Verstappen, Russell és Alonso felmentést kapott a bokszutcában történt szabálytalanságok miatt, míg Hamilton büntetést kapott a sárga zászlós incidens miatt. Az időmérőn utolsó helyezett Logan Sargeant rajtbüntetést kapott, de ez nem változtat a rajthelyének sorrendjén. Yuki Tsunoda is büntetést kapott motorcseréje miatt, így függetlenül az időmérő eredményétől a sor végéről indul. A rajtrács élén Leclerc és a Ferrari dominál.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések