F1-Archív: Vettel harmadik sikere vörösben

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


F1-Archív: Vettel harmadik sikere vörösben

2022-ben a Formula-1 versenynaptára 24 nagydíjból áll, rekordmennyiségűvel, a magyar és belga helyszín cseréjével július végén. Az új helyszín a Las Vegas-i Nagydíj, amely novemberben szombati futammal zárja a szezont. Visszatér a Kínai és Katari Nagydíj, míg a Francia Nagydíj hiányzik a naptárból. A Dél-Afrikai Nagydíj érkezése csúszik még.

2021-ben Fernando Alonso azt mondja, hogy jelenleg nem lenne szívesen csapattársa Max Verstappennek, mert nagyon tiszteli őt, és a Red Bullal való kapcsolata miatt nem sok versenyzőnek lenne esélye legyőzni őt. Max az élen áll, és Alonso szerint a mezőny legjobbja.

2020-ban a rajongók nagyon izgatottak a visszatérő Portugál Nagydíj miatt, amelyre 45 000 embert várnak a korlátozott látogatási lehetőségek ellenére.

2019-ben Max Verstappen és Lewis Hamilton dominálnak a szabadedzéseken Szingapúrban, míg Valtteri Bottas a falban végzi, és Sergio Perez és Kevin Magnussen összekoccanak.

2018-ban Charlie Whiting szerint fölösleges volt felfesteni Szingapúrban a pálya határait jelző extra vonalat, mert a pilóták egyszer sem léptek át rajta.

2017-ben a mexikói pálya károk nélkül úszta meg az országot megrázó földrengéseket, és készen állt a Mexikói Nagydíjra.

2016-ban Esteban Gutierrez igazságtalannak tartja, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke nyilvánosan megszégyeníti őt, miután nem biztonságosan reagált a mögötte érkező versenyzőkre.

2015-ben Sebastian Vettel pole-pozícióját Ferraris győzelemmel váltja, ahol az egyik legfurcsább okból jelenik meg a biztonsági autó: egy néző sétálgat a pályán a verseny közepén.

2014-ben a Szingapúri Nagydíj időmérője nagyon szoros volt, Lewis Hamilton csak 7 ezredmásodperccel győzi le Nico Rosberget, de a Red Bull és a Ferrari is közel volt hozzájuk.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések