Az F1 történelmében mérföldkő: Vettel búcsúzik a Ferraritól

Az F1 történelmében mérföldkő: Vettel búcsúzik a Ferraritól

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Az elmúlt évtizedekben számos fontos és érdekes hírt hozott május 12., de ezek közül is kiemelkedik a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel búcsúja a Ferraritól.

2023-ban a Pirelli új gumikonstrukcióval reagál a 2023-as F1-es autók teljesítményének váratlan növekedésére, melyet Barcelonában teszteltek először, majd a Brit Nagydíjtól debütál a versenyeken. Az új gumik fejlesztését részben a 2024-es szezon kiemeléseiből merítették.

Az elismert Mika Hakkinen szerint jelenleg a Red Bull mutat dominanciát az F1-ben, ezzel szemben a Ferrari gyors választ kell adnia a nyomában, különben elveszíthetik az elsőbbségüket. Leclerc jelenleg 19 ponttal vezeti Verstappent az egyéni pontversenyben, viszont a konstruktőri versenyben Barcelonában könnyen bekövetkezhet a helycsere, ha a Ferrari nem javul.

2021-ben a bakui szervezők megerősítették, hogy nem cserélik ki az Azerbajdzsáni Nagydíjat a török versennyel, összevetve a karanténszabályokat. A futamok időpontjai azért sem változnak, mert a foc-Eb egy meccsét Bakuban rendezik a megadott hétvégén.

2020-ban hivatalosan is megerősítették a Ferrari és Sebastian Vettel közös szerződésbontását, melyet Mattia Binotto csapatfőnök közösen hozott meg Vettel elvesztése nélkül, legjobb útjuk követve.

2019-ben Lewis Hamilton nyeri a Spanyol Nagydíjat csapattársa, Bottas előtt, míg a Ferrarikhamarabb harmadikként zárkóznak. A Mercedes uralma tehát folytatódik a versenypályán.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések