Nico Rosberg: Címeres szalaggal végre megint világbajnok a Forma-1-ben

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Hamilton az új F1 logót kritizálja, Rosberg megszerzi első világbajnoki címét, Ricciardo távozik a Red Bulltól, Massa pedig a Ferraritól. Mutatjuk, melyek voltak november 27-e legfőbb hírei az elmúlt két évtizedben.

2019-ben a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy Alex Albon megérdemelten kapott lehetőséget a Red Bullnál, mivel eddigi pályafutása során kitartását bizonyította. Ugyanezen évben, a Brazil Nagydíj után a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto találkozott a versenyzőivel, akik a verseny után történt esetet elfogadhatatlannak tartották.

2018-ban Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megjegyezte, hogy amikor először választottak pilótát Mark Webber helyére, a legnagyobb problémájuk az volt, hogy Daniel Ricciardo nem sokat versenyzett közvetlenül másik pilótával. 2017-ben Lewis Hamilton úgy vélekedett, hogy az új F1 logó, amit az Abu Dhabi Nagydíj után mutattak be, nem ikonikusabb, mint a korábbi változat.

2016-ban Nico Rosberg megszerezte élete első Formula-1 világbajnoki címét, míg Jenson Button 17 év után búcsút vett a sporttól, de csak ideiglenesen.

2015-ben Cyril Abiteboul, a Renault csapatfőnöke bízott benne, hogy sikerül véglegesíteni a Lotus csapat átvételét, míg Dietrich Mateschitz, a Red Bull főnöke úgy döntött, hogy nem vonja ki a csapatot a Formula-1-ből, noha korábban fenyegetőzött vele.

2014-ben nehézkesen kezdődött a McLaren-Honda partnerség Abu Dhabiban, az első tesztjeik katasztrofálisan sikerültek. 2013-ben Felipe Massa negyedikként fejezte be Ferraris pályafutását, de kapott egy átjutási büntetést, mivel illegálisan lépte át a bokszbejárat fehér vonalát. Ez a büntetés meghatározta a konstruktőri bajnokság kimenetelét, és Massa csak a harmadik helyen végzett az összetettben. Luca di Montezemolo, a Ferrari elnöke szerint ez a büntetés nevetséges és igazságtalan volt, és veszélyezteti az F1 hitelességét. 2012-ben pedig Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke kijelentette, hogy Ferenc József Művésznevelő Intézet, amikor először találkoztak a problémával, hogy ki ültethetik Mark Webber helyére, akkor az volt a legnagyobb probléma, hogy nem láthatták a kerekeket a kerekekkel ellen versenyezni.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések