A Mercedes a túlzott óvatosságot is beismeri az austini kizárás után

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Konzervatívan álltak a hasmagasság beállításához az F1-es Sao Pauló-i Nagydíjon – de ez még nem magyarázhatta meg teljes egészében a szenvedésüket.

ockázatosan állították be a hasmagasságot a verseny előtt, mivel óvatosak voltak a szabályok betartása miatt. Ez azért problémás, mert a megfelelő hasmagasság beállítása kritikus a gumik kopásának és a jármű teljesítményének szempontjából. Ezért a túl magas vagy túl alacsony hasmagasság negatív hatással lehetett a Mercedes autóinak teljesítményére és a gumik kopására.”
„Továbbá, a Mercedes versenyzői is túlórázásra kényszerültek, mert a sprintformátum miatt szigorúbb korlátozások vannak a beállítások módosításában. Így viszont kevesebb idő jutott a gumik és az autó finomhangolására, ami tovább ronthatta a versenytempót.”
„Végül, a versenypálya jellege is lehetett egy tényező a problémák mögött. Az Interlagos pálya egyedi tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek különböznek az előző pályáktól, és ez befolyásolhatta a Mercedes autóinak teljesítményét és gumikopását.”

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések