Kulisszák mögötti élet: Igaz történetek a versenyzés rejtelmeiről

Kulisszák mögötti élet: Igaz történetek a versenyzés rejtelmeiről

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Ebben a cikkben most olyan érdekességeket mutatunk be, amelyekről az emberek nem is sejtik, hogy a Forma-1 versenyzők életének szerves részét képezik. Ha mindig is be akartál tekinteni a színfalak mögé, a legjobb helyen jársz!

A versenyzőknek egy futam alatt akár 3 liter vizet is veszíthetnek, amely komoly fizikai megterhelést jelent számukra. A F1 autók 1,5 literes víztartállyal vannak felszerelve ennek kompenzálására. A versenyzőknek oda kell figyelniük az egészségükre a nagy vízveszteség miatt, hogy fitten tuddanak maradni a versenyzések során.

A versenyeken a szervizkiállások villámgyors szervizelést biztosítanak a versenyzőknek, beleértve a kerékcserét is. Ehhez a személyzetnek rendkívüli felkészültséggel kell rendelkeznie és a megfelelő felszereléseknek is elérhető közelben kell lenniük.

A versenyzőknek szigorú utazási ütemtervet kell követniük, ami néha akár két hétig is elválaszthatja őket a családjuktól. Az új szabályozás 2023-ban csökkentette a munkaórákat a versenypályák hétvégéin, megkönnyítve ezzel a versenyzők életét.

Az esős napokra is fel kell készülniük a versenyzőknek, például speciális autógumikkal és kerékívekkel. Az esős időben való láthatóság növelése érdekében 2023-ban elindítottak egy projektet.

A versenyzők alvási és pihenési szabályoknak is eleget kell tenniük a megfelelő kipihentség érdekében. Legalább 7 óra alvás ajánlott a verseny előtt 4 órával, hogy a vezetési és figyelmi képességek ne csökkenjenek. A versenyzők életében minden apró részletnek nagy jelentősége van.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések