A Forma-1: A Red Bull az előnyben, de a McLaren és a Mercedes is veszélyes fenyegetést jelent

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Mercedes közel lehet, a McLaren is jó, de érdemes figyelni Lando Norrisra és Daniel Ricciardóra is. Ez olvasható ki a pénteki adatokból.

mint egy körön, az Alpine és az AlphaTauri között már nagyjából fél másodperc a különbség. Az Alfa Romeo és a Williams viszont meglepően közel vannak egymáshoz, mindössze néhány századmásodperc választja őket el. Az Aston Martin ismét csalódást okozott, továbbra is lassúak és nehézkesek, a Haas pedig még a középmezőnyhöz képest is jelentős hátrányban van.
A versenytempóra nézve az első két szabadedzés alapján látható, hogy a Red Bull kicsit gyorsabb a távokon, átlagosan két tizedmásodperccel előzik a Mercedes, a McLarent és a Ferrarit. A gumikezelés azonban itt lehet a kulcsfontosságú tényező, mivel a pálya csúszós és a leszorítóerő alacsony, ezért könnyen veszélyeztetheti az abroncsok állóképességét. A csapatok ezért a beállításokat inkább a versenyteljesítményre fókuszálják, akár az időmérő gyorsaságával szemben is. Összességében tehát a versenytempó és a gumikezelés döntő szerepet játszhat a Mexikói Nagydíjon.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések