Bahreini Örömfutam: Egyeduralom az F1 hétvégén

Bahreini Örömfutam: Egyeduralom az F1 hétvégén

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bottal ütötték a Red Bull nyomát a szezonnyitón, áll a bál az RB-n belül, az FIA-elnök a Horner-ügyről beszélt, drámai véget ért a katari WEC-futam – ezek voltak szombat F1-es hírei és sztorijai.

Max Verstappen győzelme a Bahreini Nagydíjon domináns volt, amelyről szóló összefoglalót és élő közvetítést itt található. Verstappen 55. karrier győzelmét ünnepelte, melyet ritkán tapasztal. Red Bull főnöke, Christian Horner hangsúlyozta, hogy a csapaton belüli egység nélkül nem lehet ilyen sikereket elérni.

Az FIA-elnök, Mohammed ben Sulayem szerint a Red Bullon belüli események károsak az F1-nek, és jobb lenne, ha a pályán zajló versennyel foglalkoznának. Sergio Perez elégedettségét fejezte ki második helye miatt, míg Carlos Sainz szerint a Ferrari még nem a megfelelő helyen van. George Russell a legjobb eredményét érte el hűtésproblémák ellenére.

Sainz és Leclerc csatájáról, valamint Leclerc fékproblémáiról is szó volt. Lewis Hamilton hetedikként zárta a futamot, míg Lando Norris közel érzi magát a Mercedeshez, de még nem elégedett. Yuki Tsunoda aggódott a hajrábéli csapatutasítás miatt, míg Logan Sargeant technikai problémákkal küzdött. Az F2-ben és F3-ban is izgalmas futamok zajlottak Bahreinben, valamint a WEC szezonnyitója Katarban volt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések