A sorsa Perezen múlik – Vajon lesz-e 2025-ös F1-es ülése?

Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

2024-re megtartották, de hogy hosszabbítanak-e vele szerződést, az csak Perez teljesítményén múlik: az ideinél jobban kell szerepelnie az év első szakaszában.

A Red Bull Racing 2024-re megtartotta Sergio Perezt a csapatban, annak ellenére, hogy a mexikói pilóta borzalmasan teljesített. Sokan úgy gondolják, hogy ennek oka Daniel Ricciardo sérülése lehetett: eredetileg Ricciardo volt a tervezett váltás Perezzel, de a zandvoorti baleset miatt ez már nem volt reális lehetőség.

Ricciardo azonban a 2024-es szezonban az AlphaTauri csapatnál versenyez majd, mellette pedig ott lesz Yuki Tsunoda, és Liam Lawson is vár beugrásra. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke a lehetőségekről beszélt, és úgy véli, hogy csak Perezen múlik, hogy maradhat-e 2025-re is a csapatban.

Horner szavait idézve: „Sok lehetőségünk van, de szerintem az az ülést Checo tudja elveszíteni. Ő az, akit támogatunk, ő a 2024-es pilótánk, és ha jó munkát végez a következő szezonban, akkor nem lesz okunk arra, hogy ne hosszabbítsunk vele 2025-re is. Ez azon múlik majd, hogy mit ér el a szezon nagy részében.”

Perez teljesítményéről beszélve Horner elmondta, hogy nem Max Verstappent kell legyőznie, de jobban kell teljesítenie, különösen az időmérőkön. Emellett megerősítette, hogy Perez versenytempója és versenyzése sok alkalommal is erős volt, de időmérős teljesítményén kell javítania a télen. Horner szerint, ha ezen a területen előrelépést tud elérni, akkor nem kell ennyire hátulról versenyeznie.

Perez helyzetéről a Pitwall című műsorban részletesebben beszéltek.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések