Hamilton kilencedik világbajnoki címével már senkit sem lep meg

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A McLaren-vezér szerint senkit nem szabad leírni a 2024-es F1-es világbajnoki harc előtt – bár szerinte minden attól függ, Newey mekkorát varázsol a Red Bullnál.

A Red Bull lenyűgözően dominált a 2023-as Formula-1 szezonban, a csapat 21 győzelmet aratott a 22 versenyből, ebből 19-et Max Verstappen szerzett.

Azonban a verseny a második helyekért igen változatos volt, a futamokon az Aston Martin, a Mercedes, a Ferrari és a McLaren is bizonyították, hogy versenyképesek lehetnek. A McLaren különösen feltűnően javult a szezon második felében, ami miatt sokan tartják őket a Red Bull fő kihívójának.

Zak Brown, a McLaren elnök-vezérigazgatója optimistán nyilatkozott a jövőt illetően, jelezve, hogy elégedettek a szimulációs tesztekkel és a szélcsatornában látottakkal. Ugyanakkor megjegyezte, hogy a Red Bull valószínűleg korán leállította az autójuk fejlesztését a 2024-es évre való koncentrálás érdekében, így még várnunk kell, hogy lássuk, milyen újításokkal áll elő Adrian Newey és hogyhol áll a McLaren.

Brown azonban előrejelzést is tett, amely különösen hízelgő lehet motorpartnerüknek, a Mercedesnek. Elmondta, hogy a Ferrari és a Mercedes mindent megtettek a siker érdekében, és kiváló csapatokról van szó, így nem lenne meglepő, ha a Mercedes hirtelen felébredne és Lewis Hamilton megszerezne az nyolcadik világbajnoki címét. Szerinte a verseny nagyon kemény és szoros, és senkit sem lehet leírni.

Az erőviszonyokról először a február 21-én kezdődő bahreini teszten kapunk majd pontosabb képet, majd az első versenyre egy héttel később, március 2-án kerül sor ugyancsak a bahreini pályán.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések