Krisz a BMW kupa élére tör

Krisz a BMW kupa élére tör
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Kedvenc állatvédő szervezeteinek logóival díszíti versenyautóját a 11 éves szimulátorversenyző.

Május 1-jétől indul a brit VRRC által szervezett versenysorozat, ahol Gilyén Krisztián lesz az egyetlen magyar résztvevő a BMW 135Í virtuális versenyautók kormánya mögött. A versenyeket Zolder, Mugello, Assen, Spa, Oschersleben, Portimao, Hungaroring és Silverstone pályáin rendezik, ahol Krisz nemzetközi mezőny ellen küzd majd.

A versenyek hetente, szerdánként este zajlanak, minden helyszínen 1 időmérő és 2 verseny lesz, a második futam pedig fordított rajtrácsos lesz, ami izgalmas kihívást jelent a versenyzőknek. A VRRC szervezői látványos videókban mutatják be a résztvevők autóit, köztük Gilyén Krisztiánét, aki a CECE sör logójával is díszített járművel indul az versenyeken.

Krisz, a kétszeres sim kamion Európa bajnok, komoly elvárásokkal vág neki a versenysorozatnak, és reméli, hogy a kamionozásban szerzett tapasztalatait kamatoztatni tudja majd a BMW volánja mögött is. Egy-egy futamgyőzelemre is pályázik, és dobogós helyezést szeretne elérni az összesített pontversenyben, miközben másik csapatársával, Kiss Norbival a Renault Clio Kupában is versenyez rendszeresen.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések