Baleset és elguruló kerekek: őrült csillaghullás Zandvoortban

Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Baleset és elguruló kerekek: őrült csillaghullás Zandvoortban

A Formula-2 Zandvoortban rendezett hétvége igen eseménydús volt. A szombati fordított rajtrácsos futam esőben zajlott, ahol csak négy kört tudott teljesíteni a mezőny. Egy nagy baleset történt az első körben, amikor két autó egymásnak ütközött. Ezután piros zászlóval félbeszakították a futamot, majd véglegesen is leállították. Így nem osztottak pontokat a versenyen.

A vasárnap délelőtti főfutam is izgalmas volt. Az első kanyarokban ismét káosz történt, több pilóta lecsúszott és kiesett a versenyből. Theo Pourchaire, aki az összetettben az élen állt, néhány pozíciót javított a káoszban. Azonban ő is hibázott egy későbbi kanyarban, és kiesett a versenyből. Ezt kihasználta Frederik Vesti, aki azonban a kerékcserénél technikai problémával küszködött, és végül ő is búcsúzott.

Az újabb biztonsági autós fázist követően újraindítás történt, amikor Oliver Bearman és Victor Martins összeakaszkodott. Martins büntetést kapott, és végül csak kilencedikként értékelték. A győzelmet Clement Novalak szerezte meg, Zane Maloney és Jak Crawford pedig felállhatott a dobogóra. A következő futam Monzában lesz néhány nap múlva.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula.hu

Kapcsolódó bejegyzések