Az utolsó összecsapás: jön az évadzáró terep-rallye verseny, a Raid of the Champions

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A hatfordulós magyar bajnokság utolsó megállójaként 2023. november 2-4-ig kerül megrendezésre a Raid of the Champions, amely a Révész Tereprally Országos Bajnokság mellett az FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság zárófutamaként is szolgál. A 64 fős mezőnyben komoly csatákra számíthatunk, hiszen sem T1, sem T4 NAT kategóriában nem dőlt még el a bajnoki cím sorsa.

„Ugyan már eltelt egy év, de most a Raid of the Champions verseny utolsó előtti napjainál tartunk. Az elmúlt időszakban egy rendkívül változatos és erős bajnokságot hoztunk létre, és ez a sokszínűség jellemzi majd a VII. Raid of the Champions versenyt is, amely mindenki számára kedvelt esemény. Minden évben törekedünk a verseny javítására, és bár egyre nehezebb az útvonal tervezése, minden település vezetője és lakója hatalmas segítséget nyújt nekünk. Nagyon hálásak vagyunk nekik. Sajnos idén egy szelektív szakaszt kellett a Honvédséggel törölnünk, azonban sikerült sok új és izgalmas területet bevonni a versenyszakaszba.
A szervezők nagyon rugalmas megoldást keresnek a résztvevők számára, így csütörtökön lebonyolítják az adminisztratív teendőket, majd pénteken a szervizparkban megtörténik a technikai átvétel. Az első autó 11 órakor indul a Parc Ferméből, és 15 perccel később már kezdődik is a 30 km-es első szakasz. Pénteken a mezőny még kétszer teljesíti ezt a szakaszt, majd egy korai szervizszünettel zárul a nap. A szombati szakaszok is sok újdonságot tartogatnak, és az eredményhirdetés az este a nyirádi Ady Endre Művelődési Házban lesz.
Az esemény főszervezője, Garamvölgyi Zoltán, szintén részt vesz a versenyen, és büszke arra, hogy a Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke, Polgárdy Imre, a fővédnök lett. A szervezők már most nagy tervekkel készülnek a következő évre.”

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések