A problémamegoldásban ragyog: Leclerc időmérős teljesítménye

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Leclerc elárulta, miért teljesített az elmúlt két versenyhétvégén gyenge időmérőt. A monacói elégedett a Ferrari tempójával – ha a kvalifikációkat is összerakja, visszatérhet az élmezőnybe.

Charles Leclerc a Japán Nagydíjon a nyolcadik helyről indulva végül a negyedik helyen fejezte be a versenyt, csapattársa, Carlos Sainz mögött hat másodperccel. Leclerc szerint a Ferrari versenytempója kiváló a 2024-es szezonban, de neki javítania kell a kvalifikációs teljesítményén. A pilóta elmondása szerint a versenytempójuk megfelelő volt a Nagydíjon, de az időmérős teljesítményével elégedetlen volt.

Leclerc számára szokatlan, hogy sorozatban a második versenyhétvégén küzd a gumikezeléssel, de Sanghajban erre fog összpontosítani annak érdekében, hogy visszanyerje a megfelelő teljesítményét. A pilóta elmondta, hogy bár nyolcadik lett a kvalifikáción, úgy érezte, hogy a gyors köreinek a tapadása nem volt megfelelő, és a felvezető körével is foglalkoznia kell. Leclerc szerint az SF-24 autó jelenleg sokkal jobb a versenyeken, mint tavaly, és bízik benne, hogy sikerül javulnia az időmérős teljesítményében is.

A monacói pilóta úgy véli, hogy a Red Bull lesz a legerősebb a következő hétvégén Sanghajban, de a McLaren is komoly ellenfél lehet. Leclerc izgatottan várja a hétvégét, különösen az új időmérős formátum miatt, amely lehetővé teszi több gyors kör futását. Szerinte a fontos, hogy a gumikat megfelelően kezeljék az időmérő edzéseken a jó rajtpozíció érdekében.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések