Antonelli Russellt is felülmúlta az F1-es teszten?

Antonelli Russellt is felülmúlta az F1-es teszten?

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Lapértesülések szerint egyre jobb esélyei vannak a 17 éves olasznak a Mercedesnél való debütálásra: a silverstone-i teszt végleg meggyőzhette Toto Wolffékat.

Lewis Hamilton bejelentése óta rengeteg spekuláció érte a pilótapiacot, hogy ki veheti át a helyét a Mercedestől távozó pilóta helyén 2025-ben. Az egyik esélyesnek számít a mindössze 17 éves Andrea Kimi Antonelli, akit a Mercedes saját neveltjeként ismerhetünk. Habár Antonelli még nem érte el a dobogót az F2-ben, a Mercedes vezetősége mégis különleges tehetségként kezeli, főként az F1-es tesztek alapján, ahol kiváló időket futott a volán mögött.
A legfrissebb információk szerint Antonelli remek teljesítményt nyújtott a privát teszten, ahol nemcsak Mick Schumachert, de George Russellt is megelőzte. A Corriere dello Sport szerint Antonelli ugyanolyan gyors volt, mint Russell a kvalifikációs szimulációk során, sőt a hosszabb etapon még erősebb tempót mutatott nála.
Toto Wolff és a Mercedes vezetősége meggyőződött arról, hogy Antonelli a megfelelő választás lehet a csapat számára 2025-re. Bár előfordulhatott, hogy idén esetleg a Williams csapatában kapott volna lehetőséget, ez most már kevésbé valószínű, főleg, ha az F2-ben tovább futja még egy teljes szezont. Még sok a bizonytalanság az ügyben, de mindenesetre Antonelli meggyőző teljesítménye megerősítette helyét a Mercedes esélyesei között a jövőben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések