Az FIA túlszabályozásáról beszélt Alonso: „Közös nevezőre kell jutnunk velük

Az FIA túlszabályozásáról beszélt Alonso: „Közös nevezőre kell jutnunk velük

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Az Aston spanyolja szerint a rengeteg reguláció frusztrálja a versenyzőket és a csapatokat – a csatározás közben vétett hibákat nem lenne szabad veszélyességnek nevezni.

A Brit Nagydíj csütörtöki médianapján Fernando Alonsót az Osztrák Nagydíjon történt eseményekről kérdezték. Alonso többek között a Norris-Verstappen ütközésről, a Hülkenbergre kiszabott büntetőpontokról és az FIA szabályrendszerének szigorodásáról beszélt. A monacói pilóta nem látta élőben az incidenseket, így nehezen tudott hozzájuk hozzászólni. Critizálta a pilóták büntetőpontokért kapott büntetéseinek indokoltságát, szerinte nem mindig a valóban veszélyes manőverekért szabnak ki pontokat.

Alonso szerint az FIA büntetőpontjai gyakran nem a veszélyes vezetésért, hanem egyéb hibákért kerülnek kiosztásra. Kifogásolta, hogy az előzéseket is hátráltatják a büntetőpontok, mert a pilóták kevésbé mernek kockázatos manőverekre vállalkozni miattuk. Arra figyelmeztetett, hogy a szigorú regulációk elveszik a versenyzés élvezetét, és közös megoldást kell találni az FIA-val az ilyen szabályozás korlátozására. Alonso szerint fontos lenne, hogy a pilóták és a szervezők közösen találjanak egyensúlyt a szabályok és a versenyzés között.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések