Alonso kitart a büntetés mellett

Alonso kitart a büntetés mellett
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Továbbra is furcsának tartja az F1-es Ausztrál Nagydíj után rá kirótt szankciót a spanyol, aki szerint inkább a melbourne-i 6-os kanyarral kellene foglalkozni.

Fernando Alonsót két héttel az Ausztrál Nagydíj után büntették meg, amiért a korábbi fékezéssel és váltásokkal kiszámíthatatlanul és veszélyesen vezetett a 6-os kanyarban. Az álláspontját fenntartotta, miszerint a taktikázás része az autósportnak, és ez szerves része az autóversenyzés művészetének. Úgy gondolja, hogy a büntetés nem fogja megváltoztatni a vezetési stílusukat és hozzáállásukat a versenyzéshez.

Alonso szerint a büntetés súlyos volt, különösen, mivel ritkán büntetik meg ilyen szigorúan a versenyzőket. Hangsúlyozta, hogy a verseny balesete is figyelembe vehető lett volna a büntetés meghozatalakor. A pilóta szerint az Albert Park 6-os kanyar problémás, mert a fal visszadobja a pályára a balesetet szenvedőket, és ezen változtatni kellene a jövő évi versenyekre. Fontosnak tartja a versenybiztonságot, és azt mondja, hogy az esetek során ez a legfontosabb számára.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések