A McLaren Red Bull ügy alapos vizsgálatot követel

A McLaren Red Bull ügy alapos vizsgálatot követel

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


„Ha megtörtént, az egy fekete-fehér helyzet, jelentős szabályszegés” – fogalmazott Zak Brown, aki további válaszokat vár a minap kirobbant ügyben.

A Formula-1-es USA Nagydíj előtt újabb műszaki jellegű botrány tört ki, amelyben a Red Bull volt érintett. A csapat beismerte, hogy az autójukban olyan eszköz van, amellyel a pilótafülkéből állítható a padlólemez magassága. A gyanú szerint ez akár a parc fermé szabályok hatálya alatt is használható volt, amit a Red Bull tagad.

Az ügy kapcsán a McLaren vezetője, Zak Brown is megszólalt, és alapos vizsgálatra szólított fel. Szerinte hozzányúlni az autóhoz parc fermé alatt erősen szabálytalan, és súlyos következményekkel járhat. Több gyanús tényező is felmerült az üggyel kapcsolatban, amik alapos vizsgálatra sarkallják.

Brown szerint az átláthatóság kritikus fontosságú a mai korban, és amíg nincsenek kielégítő válaszok, a vizsgálat folytatódik. Nem kívánta egyértelműen kijelenteni a Red Bull szabálytalanságát, de úgy véli, az FIA-nak alaposan fel kell tárnia az ügyet. Ebben az összefüggésben a gyanúk szerinti szabályszegés súlyos következményekkel járhat a csapatokra nézve.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések