Al-Attiyah aratott győzelme Sainz felett: A világbajnoki cím élén

Al-Attiyah aratott győzelme Sainz felett: A világbajnoki cím élén

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Sorozatban másodszor nyert a címvédő, aki ezzel már vezeti is a tabellát a Prodrive-val. Carlos Sainz visszatért, de nem állt dobogóra, a Toyota vb-esélyei jelentősen fogynak.

Az idei európai tereprali-futamon a sár és az erdő jelentette a kihívást Portugáliában, amelyben Nasser Al-Attiyahnak sikerült a legjobban helytállnia, győzelmet aratva két szakaszon is. Végig uralta a versenyt, és 45 pontot gyűjtve az összetettben az élen áll, figyelembe véve a Dakaron történt kiesését is. Carlos Sainz visszatért az X-Raid Mini csapatához, de hibái miatt végül a negyedik helyen zárt, és elvesztette első helyét a pontversenyben.

A dobogóra a második helyen a helyi tehetség, Joao Fereira állhatott fel, míg a harmadik helyen Lucas Moraes végzett. Az ötödik helyre végül visszazuhant Al-Rahji, akit egy baleset hátráltatott az élmezőnyben. A Toyota csapat jelenleg nehéz helyzetben van, egy futamot sem nyertek idén, és az Al-Attiyah vezette Nasser Racing ellen már jelentős pontkülönbség van.

A következő futam Argentínában lesz június első hetében, ahol újabb izgalmas csatákra számíthatunk a terepraliversenyeken.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések