F1-es csapatfőnökök: aggódás és tárgyalás a szabályokról

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Sajtóhírek szerint szombaton Kanadában fogják megvitatni a csapatvezetők a minap publikált 2026-os szabályokkal kapcsolatos aggodalmakat.

Az FIA csütörtökön közzétette a 2026-os Formula-1-es technikai szabályrendszer főbb részleteit, melyek alapján rövidebb, keskenyebb és könnyebb autók érkeznek bő másfél év múlva, újításként az aktív aerodinamika és a DRS-t kiváltó Override mód is bekerül. Azonban felmerültek aggályok a szabályokkal kapcsolatban, például a versenygépek kanyarokban való lassúsága és az egyenesekben veszélyes végsebesség növekedése miatt.

Az F1-es csapatok vezetői Montrealban, a Kanadai Nagydíj helyszínén üléseznek, hogy megvitassák ezeket az aggályokat Stefano Domenicali és a főbb részvényesek jelenlétében. További aggodalmak érintik az aerodinamikai koncepciót, az aktív aerodinamikai rendszert, valamint az autók súlycsökkentésének nehézségeit.

Az FIA kénytelen volt sürgősséggel közzétenni a szabályokat a Nemzetközi Sportkódex alapján, melynek végső jóváhagyása még függőben van. A csapatok egyetértése szükséges, de egyesek szeretnék elhalasztani a megjelenést októvig, míg mások ragaszkodnak a júniusi határidőhöz. Az FIA-nak még lehetősége lenne a szabályok finomhangolására a „bajnokság védelmére” hivatkozva a Sportkódex rendhagyó körülményeinek kihasználásával.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések