A Williams meg akarja tartani Sargeantot

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Williams meg akarja tartani Sargeantot

Logan Sargeantnak rendkívül rossz sorozata van a nyári szünet óta, ami veszélyezteti az ülését: Hollandiában kétszer balesetezett, ami hatással volt a Monza-i teljesítményére is, Szingapúrban a versenyen megsérült az autója, majd Japánban egy súlyos időmérős baleset után összeütközött Bottassal a vasárnapi versenyen, mielőtt fel kellett volna adnia a sérülések miatt.

Mindez a legrosszabb időben történt, mivel a Williamsnek az egyetlen szabad ülése van 2024-re, és míg Alexander Albon 21 pontot szerzett, csak hat ponttal kevesebbet, mint a Haas, az Alfa Romeo és az AlphaTauri pilótái összesen, Sargeant pont nélkül áll a bajnokságban.

Felmerültek különböző találgatások arról, hogy ki veheti át Sargeant helyét a csapatnál, de a csapatfőnök, James Vowles leszögezte, hogy az elsődleges cél az, hogy folytassák a fiatal amerikai pilótával, és minden erőfeszítést megtesznek annak érdekében, hogy sikeres legyen és jövőre is a csapatban maradhasson.

Vowles rámutatott, hogy Sargeant fejlődése is látható volt a Japán Nagydíj hétvégéjén, bár az eltérő autókon az eredmények nem voltak egyértelműek. A csapat továbbra is hisz Sargeantban és befektet továbbra is az ifjú pilótába, és csak akkor hoznak döntést, ha mindenkinek úgy tűnik, hogy elérték a végső határt, de ez a pont még messze van.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések