Az F1 meglepő sivatagi hideggel szembesült – Brawn megszólal

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A száguldó cirkuszban hosszú időt lehúzó szakember elmondta a Las Vegas-i Nagydíj kapcsán, hogy a szervezés alatt az időjárásra nem gondolt a menedzsment.

Ross Brawn, az F1 egykori vezetője 2022 végén vonult vissza, több mint 40 évet dolgozott a kategóriában, többek között a Brawn GP-nél is, amelyről hamarosan dokumentumfilmet mutatnak be. Karrierje végén az F1 ügyvezető igazgatójaként tevékenykedett.
Az idei év legnagyobb attrakciójának számító verseny szervezésekor az időjárással nem számoltak. Las Vegasban, ahol az események zajlanak, éjszaka nagyon hideg lesz, de a gumiszállító cég felkészült erre. Az időpontot az európai nézők miatt választották a menedzsment, de ez problémát okozhat, mivel éjszaka jelentősen lehűl az idő a városban.
A pálya hőmérséklete szombaton este 3-4 fokra is lecsökkenhet, ami új kihívások elé állítja az autókat. A Mercedes csapat szerint ez hasonló lesz a téli teszthez, mivel nehéz lesz a gumikat működésre bírni. Az új körülmények miatt meg kell találni a megfelelő beállításokat és kockázatokkal kell számolni.

Tovább a cikkhez

Forrás: Formula

Kapcsolódó bejegyzések