Felettébb aggasztó fejlemény a Red Bull számára: a Mercedesnél sem működött

P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Helmut Marko elismerte: abba az irányba mentek el az oldaldobozokkal, amely az F1-es riválisnál befuccsolt – a teszten kiderül, náluk beválik-e a megoldás.

A Red Bull RB20-as Formula-1 autója nagy meglepetést okozott az autóbemutatókon, mivel jelentős változások történtek az előző évhez képest, több megoldást is a Mercedes autójáról vettek át. Az oldaldoboz kialakítása például a Mercedes korábbi elképzeléseit követi, ami érdekes fordulat a Red Bulltól.

Bár még nem látszanak a hűtőnyílások, valószínűleg a Mercedes megoldásait követik, és további fejlesztések várhatók a Red Bulltól, amelyek még inkább a riválisokhoz hasonlítanak majd. Helmut Marko, a csapat tanácsadója szerint az Ezüst Nyilak kudarca az oldaldoboz nélküli koncepciónál figyelmeztető jel lehet a Red Bullnak a saját fejlesztések során.

Adrian Newey mindig is preferálta a hűtők nélküli autókat, és bár az RB20-as nem ilyen radikális, azért az újítások jelentős lépést jelentenek a Red Bull számára. Marko elismeri, hogy az autó nem csak egyszerű evolúciót képvisel, hanem egy kisebb forradalmi átalakítást, amely alapot teremt a jövőbeli fejlesztésekhez. Az RB20-ra nagy figyelem irányul a szakértők és a rajongók részéről egyaránt, és várakozással tekintenek az előttük álló szezonra.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések