A kávévíz rejtett ereje

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Ez már megint valami úri huncutság, gondolhatják a kávékészítésben járatlanabbak, pedig – ahogy akár a sör vagy éppen a whiskey esetében – a kávé egyik legfőbb összetevője bizony a víz.

A kávékészítés során a víz minősége nagyon fontos, mert befolyásolja az extrakciót. A kalcium és magnézium ideális aránya elengedhetetlen a jó ízű és textúrájú kávéhoz. A túl kemény víz károsíthatja a készülékeket is.

Az otthon elkészített kávévíz alapja a megfelelően szűrt víz, desztillált vagy otthoni szűrés után. Fontos eszközök: TDS mérő a víz ásványi anyagainak mérésére és precíz mérleg az adalékok pontos kiméréséhez. Az étkezési szódabikarbóna szükséges a pH-érték beállításához.

Kétoldalú receptet használva, egy szódabikarbónás és egy magnézium-oldatra lesz szükség. Egy SCA-specifikáció és egy Scott Rao recept között lehet választani, vagy akár a lágyabb Melbourne receptet is kipróbálhatjuk. Fontos az alapoldatok elkészítése, majd azokból a kívánt recept szerinti kávéviz előállítása a kávéfőzőben használatra.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések