A gumik kiszámíthatatlan viselkedése bosszantja Hamiltont

A gumik kiszámíthatatlan viselkedése bosszantja Hamiltont
Kép forrása: Formula
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

Hiába alakult jobban a szombatja Miamiban, a hétszeres F1-es világbajnok szerint a gumik szűk működési tartományával küzd a Mercedes.

Lewis Hamilton a pénteki sprintidőmérős kiesése után szombaton a Q3-ba jutott, de végül csak nyolcadik helyen végzett a Formula 1-es Miami Nagydíjon. Hamilton pozitívan értékelte a versenynapot, mert előrébb léptek a sprintfutamon és bejutottak a Q3-ba. Bár a Q3 nem sikerült túl jól, Hamilton hálás volt, hogy odáig eljutottak, bár nyolc tizedmásodperces hátrányban voltak.

A Mercedes csapat ütközik a gumik szűk működési tartományával, nem tudják jól kihozni belőlük a maximumot. Hamilton szerint nem csak az autó tempója a probléma, hanem a gumiabroncsok használata is. A pálya hőmérséklete és tapadása stabil volt, de a gumik nagyon érzékenyek és nehéz velük konzisztensen maximálisan teljesíteni.

Hamilton úgy érzi, hogy a gumiabroncsok működési tartománya a legfrusztrálóbb probléma számukra, és egész pályafutása során nem tapasztalt ilyen szűk működési tartományt.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések