Adrenalindús kalandok és kemény csaták: Ismerd meg a Dakar 2024-es útvonalát és a 48 órás szuperszakaszt

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Január 5-én indul el a világ egyik legrangosabb autóversenye, jön a Dakar Rali, a legendás sivatagi száguldás 2024-es kiadása. Bemutatjuk az útvonalát.

jutalmat” kap minden résztvevő és éjszakára megállnak a következő táborban. Reggel folytatják a versenyt és céljukig mennek. Ezt követően jön a pihenőnap.
Január 13., hetedik szakasz: A verseny visszatér a arenába, Szaúd-Arábia egyik fővárosába, Rijádba. Ez a szakasz rövid és technikás lesz, a várostól keletre helyezkedik el. A mért rész mindössze 164 km lesz.
Január 14., nyolcadik szakasz: Szaúd-Arábia keleti része felé veszi az irányt a verseny, ahol a homokdűnék és sivatagi területek vannak. A versenytáv 375 km, ez alatt a sivatagi tájon kell teljesíteni a szakaszt.
Január 15., kilencedik szakasz: Ez a szakasz a legnagyobb kihívást jelenti a versenyzők számára. Az utolsó Empty Quarter szakasz, hosszú és nehezen megközelíthető területen vezet. A szakasz hossza 579 km.
Január 16., tizedik szakasz: Visszatérés a Rijában található stadionhoz, ahol előzőleg már volt egy prológ. A mért rész mindössze 342 km lesz, ahol az utolsó gyors etapok várnak a versenyzőkre.
Január 17., tizenegyedik szakasz: Egy kis sziklás és homokos kanyarral kezdődik a szakasz, majd egy hosszabb homokos szakasz következik, végül egy köves és technikás rész zárja a szakaszt. 249 km a táv.
Január 18., tizenkettedik szakasz: Az utolsó szakasz, ami ismét visszahozza a versenyzőket Rijába. Rövid és gyors pálya, ahol az utolsókat kell megmutatni a versenyen. A mért rész mindössze 225 km, de a versenytáv 447 km lesz.

Ezek a szakaszok biztosítanak változatosságot és kihívást a résztvevők számára, miközben felfedezik Szaúd-Arábia változatos és lenyűgöző tájait. A verseny idén is izgalmas és küzdelmes lesz, ahogy a résztvevők megküzdnek az 7891 kilométeres távval és a változatos terepviszonyokkal.”

Tovább a cikkhez