Verstappen diadalmas Kínai sprintfutamon, Norris hibázott a rajtnál

Kép forrása: F1világ
P1racenews AI automatikus összefoglalója:

A 4. helyről rajtoló Max Verstappen nyerte a 2024-es Forma-1-es szezon első sprintfutamát Kínában. Az élről startoló Lando Norris már a rajtot követően hibázott, Lewis Hamilton és Fernando Alonso pedig nem tudta tartani a lépést a emek tempót diktáló Verstappennel szemben.F1VILÁG.HU – Hírek

A Forma-1 mezőnyét szombaton hűvös idő fogadta, a levegő hőmérséklete 20°C, az aszfalté pedig 27°C körüli volt. Lando Norris várhatta az élről a rajtot, mögötte Hamilton, második sorban Alonso és Verstappen álltak. Hamilton remekül rajtolt, Norris viszont hibázott az 1. kanyarban, így sok helyet veszített. Verstappen végül átvette a vezetést és növelni tudta előnyét.

A verseny során Verstappen 13 másodperces előnnyel nyerte meg a futamot Hamilton és Perez előtt. Alonso feladni kénytelen volt, Leclerc pedig a Ferrariak csatáját megnyerve a 4. helyen végzett. Az időmérővel folytatódik a program magyar idő szerint 9 órakor. A kínai sprintfutam végeredménye sorrendben: Verstappen, Hamilton, Perez, Leclerc, Sainz, Norris és Ricciardo.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések