A Ferrarik a csúcson: Leclerc vezetésével megszerezte az első rajtsort Mexikóban!

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Charles Leclerc vezetésével a Ferrari bérelte ki az első rajtsort a Forma-1-es Mexikói Nagydíj szombati időmérő edzésén. A 3. pozícióból Max Verstappen rajtolhat majd vasárnap.F1VILÁG.HU – Hírek

A Forma-1 Mexikói Nagydíj időmérő edzése meglehetősen izgalmas volt, a csapatok közel álltak egymáshoz a középső szakaszokban. Daniel Ricciardo meglepetést okozott azzal, hogy a 3. helyen zárt, csak kicsivel lemaradva Max Verstappentől. Valtteri Bottas és Alex Albon is erős teljesítményt nyújtottak, mindketten a top 10-ben végeztek az első szakaszban. Sajnos Lando Norris nem tudta beverekedni magát a Q2-be, a 19. helyen zárt.

A Q2-ben Lewis Hamilton érte el a legjobb köridőt, megelőzve Verstappent. Ricciardo is folytatta a jó formáját, és a 3. helyen végzett George Russell mögött. Fernando Alonso nem jutott be a Q3-ba, míg Carlos Sainz éppen csak beverekedte magát a top 10-be.

A Q3-ban izgalmas küzdelem alakult ki, a Ferrari Leclerc vezetésével az élre állt, míg Verstappen csak a 3. legjobb időt autózta. Ricciardo pedig mindössze 96 ezreddel volt lassabb a hármas világbajnoknál.

Végül Charles Leclerc szerezte meg a pole-t, Carlos Sainz mellett indulhat az első sorból, míg Verstappen a 3. helyről várja a rajtot. Daniel Ricciardo az 5. helyen végzett Sergio Pérez előtt, míg a Mercedesek csak a 6. és 8. helyeken végeztek.

A Mexikói Nagydíjat magyar idő szerint vasárnap este 21 órakor rendezik.”

Tovább a cikkhez

Forrás: F1világ

Kapcsolódó bejegyzések