A nagy győzelem: Hamilton és Verstappen büntetés nélkül maradnak – F1VILÁG.HU

Hamilton és Verstappen is megúszta büntetés nélkül – F1VILÁG.HU

A mexikóvárosi kvalifikáció során Lewis Hamilton és csapatát, a Mercedest beidézték a stewardok, de végül nem kaptak büntetést, mert nem szegtek meg szabályokat. Hamilton esetében felmerült a gyanú, hogy nem lassított megfelelően sárga zászlók lengetésekor, de a versenybírók megállapították, hogy nem kapott megfelelő figyelmeztetést. Másrészt viszont Logan Sargeant 10 rajthelyes büntetést kapott, mert ellenkezőleg, megszegte a szabályokat és megelőzte a sárga zászlók alatt Yuki Tsunodát.

Verstappen, Russell és Alonso esetében az incidens a bokszutca végén történt, de őket sem büntették meg, mert minden érintett versenyző jóhiszeműen járt el, a biztonságot előtérbe helyezve. A stewardok megjegyezték, hogy több más autó is hasonlóan lassan haladt a bokszutca végén vagy a bokszkijáratnál, de ez azért elfogadható, mert tiszteletben kell tartaniuk a meghatározott minimumidőt az időmérő során.

Összességében tehát a stewardok nem találták Lewis Hamilton és a többi érintett versenyző ellen megszegett szabályokat, és mindenki a biztonságot helyezte előtérbe a versenyzési döntéseikben.

Tovább a cikkhez

Forrás: F1világ

Kapcsolódó bejegyzések