5 Fontos Tény az F1-es Holland Nagydíjról, amit Nem Lehet Kihagyni

5 Fontos Tény az F1-es Holland Nagydíjról, amit Nem Lehet Kihagyni

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Holland Nagydíj — amely először 1952-ben került megrendezésre — a Forma-1-es szezon következő állomása. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk néhány érdekes statisztikát és információt a zandvoorti versenypályáról és a nagydíj történelméről.F1VILÁG.HU – Hírek

A Forma-1 királykategória mezőnye a nyári szünet után tér vissza az augusztusi versenyre, melynek következő helyszíne a 2021-ben visszatért Zandvoorti versenypálya lesz. A 4,259 km hosszú pálya technikás kihívást jelent a pilótáknak, ahol jelenleg Lewis Hamilton tartja a körrekordot. Az élről legtöbbször indulók közé tartoznak René Arnoux és Max Verstappen, míg a legtöbb győzelmet Jim Clark aratta itt. A pálya utolsó kanyara egy 18 fokos döntött forduló, mely különleges kihívást jelent a versenyzőknek. Az előzés nehézségét mutatja, hogy induláskor mindössze 199 méterre kell fékezni az első kanyarhoz.

A versenyeken gyakran van biztonsági autós fázis és virtuális biztonsági autó is beavatkozik, valamint a bokszkiállások során átlagosan 21,52 másodpercet veszítenek a pilóták. Az első Holland Nagydíjat 1952-ben rendezték meg, azóta is tart a tradíció. A legutóbbi években Max Verstappen dominált a pole pozíciókkal és győzelmekkel. A Zandvoorti pálya kihívásai miatt az előzések száma változó, de 2023-ban 47 alkalommal láttunk előzést.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések