FIA vizsgálatot indított az elnök elleni vádak miatt

FIA vizsgálatot indított az elnök elleni vádak miatt

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Forma-1 irányító testülete, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kedden este megerősítette, valóban vizsgálat folyik azokban a problémás ügyekben, melyekben a szervezet jelenlegi elnöke, Mohammed Ben Sulayem érintett.F1VILÁG.HU – Hírek

Az F1 Világ által ismertetett hírek szerint a BBC beszámolt két esetről, amelyeket az FIA megfelelőségi osztálya jelenleg vizsgál. A lap szerint az F1 irányító testületének egyik tisztviselője bejelentéseket kapott arról, hogy az FIA elnöke, Mohammed Ben Sulayem nyomást gyakorolhatott a szervezet tagjaira. Az egyik esetben az állítólagos nyomás a tavalyi Szaúd-arábiai Nagydíjjal kapcsolatos időbüntetéssel, míg a másik esetben a Las Vegas-i versenypályával volt összefüggésben.

Az FIA megerősítette, hogy kapott jelentést ezekről az állításokról, és a megfelelőségi osztály le fogja vizsgálni a bejelentéseket. A szervezet szóvívője aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az ügyet előzetes engedély nélkül közölték a médiával, és néhány részletet pontatlanul közöltek. A FIA biztosítani fogja, hogy az esetekben a megfelelő eljárást szigorúan betartják és kivizsgálják.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések