Bár tisztában volt azzal, hogy Lewis Hamilton jó eséllyel megelőzheti George Russellt a Katari Nagydíj rajtjánál, a Mercedesnél nem alkalmaztak csapatutasítást a verseny előtt.F1VILÁG.HU – Hírek

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Bár tisztában volt azzal, hogy Lewis Hamilton jó eséllyel megelőzheti George Russellt a Katari Nagydíj rajtjánál, a Mercedesnél nem alkalmaztak csapatutasítást a verseny előtt.

The post A Mercedes számított Hamilton jó rajtjára, de nem alkalmazott csapatutasítást appeared first on F1VILÁG.HU.

A versenyen a hétszeres világbajnok, Hamilton lágy gumikkal indult, míg csapattársa, Russell közepes keverékű gumikkal rajtolt. Hamilton jó rajtot vett, megpróbált előzni külső íven, de hozzáért Russell Mercedeséhez, és a sóderágyba csúszott, kiesett a versenyből. Russell pedig bokszba kellett, visszacsúszott a mezőny végére, de végül feljött a 4. helyre. A Mercedes mérnökigazgatója szerint Hamiltonnak kevés volt az opció a gumikat illetően, és stratégiailag nehéz helyzetben voltak. Bár lehetőség volt arra, hogy jobb rajtot vesz lágy gumikkal, nem alkalmaztak csapatutasítást, és ami az ütközés történt, az egy egyszerű hiba volt.

Tovább a cikkhez

Forrás: F1világ

Kapcsolódó bejegyzések