Marokkóban győztes Al-Attiyah a világbajnokságban – Dacia motorral a terepen

Marokkóban győztes Al-Attiyah a világbajnokságban – Dacia motorral a terepen

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Marokkó Rali második szakaszát Lucas Moraes és a Toyota nyerte, de a versenyt kényelmesen irányítja Nasser Al-Attiyah és a most debütáló Dacia.

A Marokkó Rali hosszú, 260 kilométeres szakaszát kedden teljesítették, ahol Nasser Al-Attiyah megszilárdította a vezetést az autósok mezőnyében. A tegnapi győzelme után ma is remekelt, és második helyen ért célba, 13 másodperccel a brazil Lucas Moraes mögött. A harmadik helyen Sebastien Loeb végzett a Dacia versenyzőjeként.

A Ford csapata azonban nem járt sikerrel, hiszen Carlos Sainz autóján aggasztó jeleket láttak, ezért nem tudott rajtolni, míg Mattias Ekström és Yazeed Al-Rahji is gyengén szerepelt a mai napon. Al-Attiyah jelenleg több mint nyolc perccel vezet az összetettben, mögötte Guillaume de Mevius és Lucas Moraes következnek.

A motorosok kategóriájában további baleset történt, Sebastian Bühler súlyos sérüléseket szenvedett, míg a bajnoki címért harcoló Van Beveren szerencsére újra rajthoz állt, megelőzve csapattársát, Schareina-t, az összetettben azonban Ross Branch a legközelebb a bajnoki címhez.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések