A Marokkó Rally 2021: Az Év Mini Dakarja

A Marokkó Rally 2021: Az Év Mini Dakarja

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A tereprally-világbajnokság ötödik és egyben utolsó fordulójára, a Marokkó Rallyra 271 jármű nevezett, közülük 62 vb résztvevő. A versenyen dőlnek el a világbajnoki helyezések, emellett a jövő évi Dakar erőviszonyai is körvonalazódnak majd.

A Marokkó Rally az idei tereprally-világbajnokság ötödik és utolsó fordulója, ahol 271 jármű vesz részt, köztük 62 világbajnoki résztvevő. Az eseményen eldőlnek a világbajnoki helyezések, és előkészítik a jövő évi Dakar verseny erőviszonyait.
Az október 6. és 11. között zajló futamon 2468 kilométeres túra vár a versenyzőkre, melyből 1512 kilométer a speciálszakasz. Az útvonal Marrakeshből Zagorán keresztül Mengoub/Bouârfa felé vezet.
Az autós mezőnyben Nasser Al-Attiyah a Dacia Sandriderrel áll rajthoz, kockázatos lépés az autó első versenyén ekkora tétnél indulni. Yazeed Al Rajhi, a második helyezett a Toyota-armada zászlóvivőjeként versenyez, 26 pont hátránnyal.
A kamionok között Martin Macik, Kees Koolen és Ales Loprais Ivecóval, Martin Soltys Tatrával indul, míg a motoros mezőnyben Ross Branch vezet, és olyan nevek állnak rajthoz, mint Ricky Brabec és Daniel Sanders. A verseny október 6-án prológgal kezdődik, majd öt speciálszakasz után ér véget október 11-én.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések