Az F1: A furcsa és elmebeteg világ

Az F1: A furcsa és elmebeteg világ

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Egy beugrás után te leszel „a legjobb dolog a szeletelt kenyér óta”, miközben a háttérben végzett munka mit se számít, a fizetős pilótákkal pedig nem tudsz birokra kelni – kritika az F1-nek.

A GP3-ban bajnoki címet szerzett Mitch Evans hiába próbálkozott az F1-be kerüléssel, ezért 2016-ban feladta az álmát és a Jaguar versenyzőjeként a Formula-E-ben folytatta, ahol közel van a széria legtöbb győzelmével rendelkező versenyző címéhez.

Az új-zélandi pilóta, aki a GP2-ben a legfiatalabb dobogós volt, saját tapasztalatait felhasználva élesen kritizálta az F1-es lehetőségeket, és előtérbe helyezte a pénz szerepét a versenyzők kiválasztásában.

Evans szerint a csapatok már nem kockáztatnak a fiatal tehetségekkel, és csak egyedi, őrült lehetőségekkel kerülhet be valaki az F1-be, emiatt sok tehetséges pilóta maradhat ki a sorból.

A pilóta kiemelte, hogy a pénzzel rendelkező versenyzők komoly előnyt élveznek az F1-es ülések megszerzésében a tehetséggel szemben, ez pedig torzítja az autóversenyzés versenyszellemét.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések