Fejlesztési forradalom Kanadában: Hét csapat átüti a határokat

Fejlesztési forradalom Kanadában: Hét csapat átüti a határokat

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A tíz F1-es csapatból hét is kisebb-nagyobb fejlesztéseket hozott Kanadába, különösen izgalmasnak tűnik a Red Bull, a Mercedes és a Williams változtatása.

Az FIA által közzétett dokumentum alapján kiderült, hogy egyetlen F1-es csapat sem vitte magával átfogó fejlesztési csomagot Kanadába, bár heten végeztek kisebb-nagyobb módosításokat az autójukon. A Ferrari és a McLaren, akik korábban sikeres fejlesztéseket hajtottak végre, most nem vittek új elemeket az autóikhoz, míg az Alpine kisebb változtatásokat eszközölt autóján.

A Williams a felfüggesztésen végzett módosításokkal növelte a teljesítményt, új, rövidebb kormánykart használva az irányíthatóság javítására. Red Bull és Mercedes az első fékcsatornához nyúltak a hatékony áramlás biztosítása érdekében.

Az Aston Martin övszárnyat fejlesztett, a Sauber pályaspecifikus módosításokat hajtott végre a szárnyelemein. A Haas és az RB is hasonlóan pályaspecifikus módosításokat eszközöltek az első szárnyukon, utóbbi pedig egy új hátsó szárnyat is bemutatott a nagysebességű pályákra összpontosítva a leszorítóerő és teljesítmény egyensúlyát.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések