A McLaren lenyűgöző utolsó körös előzéssel hódította meg újabb bajnoki címét

A McLaren lenyűgöző utolsó körös előzéssel hódította meg újabb bajnoki címét

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A McLaren megszerezte első futamgyőzelmét a Formula E-ben, Sam Bird tavalyi csapattársa ellen vitt véghez egy nagyszerű előzést.

A McLaren csapata megszerezte első futamgyőzelmét a Formula E-ben a Sao Paulo ePrix-en, amikor Sam Bird elképesztő előzést mutatott be korábbi csapattársa ellen, így ismét felpezsdítve karrierjét a sokak szerint már leáldozóban lévők szerint. A McLaren a korábbi Mercedes csapatát vette át az elektromos sorozatban előző szezonban, azonban az új Nissan-hajtásláncot használó csapatnak a legjobb eredmény mindössze egy harmadik helyezés volt a 2022/23-as szezonban.

Az idei évben Sam Bird csatlakozott a csapathoz, és a Sao Paulo ePrix-n gyönyörű futamgyőzelmet aratott, ami felmutatta az új lendületét a környezetváltozásnak köszönhetően. A Formula E brazil fordulója más koncepcióval, kevesebb energiával hozott több izgalmat és előzéseket a versenyre, amely Bird által egy drámai előzéssel a futam utolsó körében fejeződött be, ami beírta őt a Formula E történelmébe. A McLaren így a Formula E mellett további bajnokságokban is sikeres, mint az F1, az IndyCar, az Extreme E és mostantól a WEC is, így kiszélesítve versenyzési spektrumát.”

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések