Lewis Hamilton 2021-ben: Egyik legnagyszerűbb teljesítmény a Forma-1 történetében

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


A Red Bull F1-es főnöke szerint a brit méltósággal viselte a drámai vereséget Abu Dhabiban. Szerinte a Mercedes túl konzervatív volt a szezonzárón.

A 2021-es Formula-1 szezon utolsó versenye, az Abu Dhabi Nagydíj, még mindig sokak által megvitatott esemény, ahol Lewis Hamilton a versenyigazgató hibás döntése miatt veszítette el a világbajnoki címet az utolsó körben támadó Max Verstappennel szemben.

A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner hangsúlyozta, hogy az egész szezon egy rendkívül kiélezett csatát jelentett két versenyző és két csapat között. Megemlítette, hogy fontos volt a csapat előtt leszögezni, hogy függetlenül attól, mi történik aznap, hihetetlen utat tettek meg, és a legfontosabb az, hogy a legjobbukat adják és élvezzék a versenyt.

Horner szerint a Mercedes szerepe abban is volt, hogy kikapott, hogy kétszer is kemény gumikon hagyta Hamilton-t a pályán, és túl védekezően és konzervatívan taktikázott a verseny alatt. Úgy véli, hogy a Mercedes maga szolgáltatta ki a győzelmet a védekező felfogással és a rugalmasabb abroncsokkal támadó Red Bull számára.

Ugyanakkor Horner elismeri, hogy Hamilton méltósággal viselte a vereséget, bár nyilvánvalóan nagyon csalódott volt. Megmutatta a sporti hozzáállását a gratulációval a verseny után, és Horner szerint ez megérdemli a tiszteletet.

Összességében azt lehet mondani, hogy az Abu Dhabi Nagydíj és a 2021-es szezon vége drámai és vitatott volt a Formula-1 világában, és mind a versenyzők, mind a csapatok részéről hatalmas erőfeszítésre és elkötelezettségre volt szükség a versenyben.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések